Hoe begin ik met cashstuffen?

Je wilt beginnen met cashstuffen! Super leuk, maar hoe begin je?

Waarschijnlijk heb je al het een en ander gezien voordat je op deze website terecht kwam. En je bent nieuwsgierig en denkt hm misschien is dat cashtuffen wel iets voor mij. Laat me je vertellen dat als je wilt sparen, bewuster wilt worden van je uitgaves en inkomsten dat dit zeker iets voor jou kan zijn!

Oké je bent overtuigd, maar hoe nu verder? Ik zeg je eerlijk toen ik begon zag ik door de bomen het bos niet meer. Zoveel verschillende manieren, zoveel keus, zoveel verschillende budgetten. Help! k heb hier een paar stappen die je hopelijk op weg kunnen helpen! En een paar filmpjes om het nog makkelijker te maken. En een tip van mij voor jou: Hou het simpel, zeker in het begin. Want wat je wilt is orde en structuur en eerst even de basis. Daarna kan je het altijd nog ingewikkelder maken :)

Filmpje op youtube hoe begin ik met cashtuffen? kijk hieronder.

https://youtube.com/watch?

Stappenplan Hoe te beginnen met cashtuffen?

Stap 1:

Maak een overzicht van je inkomsten en uitgaves (de vaste lasten). Je kan hier gewoon een pen en papier voor pakken. Maar je kan ook 1 van de budget sheets (https://colliecashstuffing.nl/products/budget-planner-invul-blad)  van de webshop gebruiken net wat je wilt. Je neem je internetbankieren ernaast en gaat alle vaste lasten van een maand opschrijven. Vaste lasten zijn de kosten die vast staan dus die elke maand of kwartaal hetzelfde zijn. Dit doe je ook met al je inkomsten (toeslagen, loon, alimentatie etc,)

 Stap 2: 

Nu kan je de inkomsten - de vaste lasten doen. Dan kom je op een bedrag uit, maar je hebt nog geen rekening gehouden met eventueel geld sparen. Dus nu ga je bepalen welk bedrag je nog vast kan gaan sparen of dat je een bedrag elke maand wilt laten staan op de bank voor eventuele onverwachte digitale uitgaven. 

Stap 3

Nu heb je een bedrag over wat je kan gaan verdelen voor de variabele lasten. Ook het geld dat je kan gaan gebruiken voor het cashstuffen. Zo kan je budgetten gaan bepalen voor: Boodschappen, kleding, uitjes of drogisterij. En zo kan je talloze potjes bedenken. En dit is voor iedereen anders, want iedereen heeft andere behoeftes of andere prioriteiten. Dus kijk waar jouw behoeftes liggen wat heb jij nodig voor budgetten?

Stap 4 

Budgetten bepalen voor de categorieën hier is ook een invulblad voor op de webshop als je dat makkelijker vind. Maar dit is vaak de moeilijkste stap de budgetten gaan bepalen. En ja dat klopt ook wel het is een beetje puzzelen en schuiven totdat je goed uitkomt. Schrijf gewoon per categorie een bedrag op en ga net zolang schuiven tot het klopt. En probeer het vervolgens een maand uit met deze budgetten. Mocht het niet lukken omdat de budgetten te klein zijn of hou je bij sommige juist teveel over? Dan pas je het de maand erop gewoon weer aan.  

Stap 5

Leuke spaar challenges uitzoeken waar je het geld in kan gaan stuffen als je geld aan het eind van de maand overhoudt! En dat is natuurlijk het leukste van het cahstuffen je gaat geld sparen! Dus zoek leuke spaardoelen uit er staan er genoeg op de webshop! En kies eventueel leuke mapjes erbij om ze in te doen. En je bent klaar om te beginnen! https://colliecashstuffing.nl/collections/challenges

Heel veel succes! En tot de volgende Blog!

 

Terug naar blog