Salaris gestort, dit doe je ermee!

Yes! Het salaris is weer gestort!
Altijd een moment waar je naar uitkijkt, maar wat doe je er dan mee? 

Overzichten maken al voordat het salaris er is.

Zorg altijd dat je al een plan hebt, een overzicht voordat het salaris gestort wordt. Weet welke kosten je kan verwachten, welke vaste lasten er die maand afgaan of welke geplande afspraken/activiteiten je die maand hebt. 

Spaar een vast deel

Het is altijd verstandig om direct nadat je het salaris hebt ontvangen een bedrag te sparen. Dan ben je verzekerd dat er iets gespaard wordt. Dit kan een bedrag zijn wat je kan missen nadat je alles vaste lasten en variabele kosten hebt berekend. Maar het kan bijvoorbeeld ook 10% zijn van je inkomen. 

Maak realistische potjes voor variabele kosten

Maak potjes voor de variabele kosten en zorg dat deze realistisch zijn. Je kan er voor kiezen om jezelf weekgeld te geven dus wekelijks budgetten. Of je geeft jezelf maandgeld, dus budgetten voor een hele maand. Het is belangrijk dat de budgetten realistisch zijn. Maar ook dat ze goed berekend zijn. 

Nu weet je dus als het salaris gestort wordt wat je over houdt om uit te kunnen geven. Welk deel van het geld je gereserveerd hebt voor de vaste lasten en variabele kosten. Maar je weet dus ook wat je uitkam geven voor de ‘Fun’. Zo ga je niet onnodig veel geld uitgeven aan onzin op het moment dat het geld weer binnen is. 

Doe je nog niet aan cashstuffen? Dan kan dat je bij bovenstaande goed helpen. Door middel van de dashboards en mapjes kan je goed overzichtelijk de budgetten voor week of maand maken. 

Terug naar blog